Halaman

Ahad, 6 September 2009

KEK COKLAT MOIST


Kek Coklat Moist

Bahan-Bahan:
2 ½ cawan tepung gandum 1 cawan koko van houtten 2 sudu besar nescafe 1 camca teh sodium bikarbonat 1 buku butter 2 cawan gula kastor 6 biji telur (2 biji dibuang putih) 1 ½ cawan air

Cara:
1. pukul gula dan butter hingga kembang. masukkan telur 1 persatu.
2. ayak tepung, sodium bikarbonat, koko dan nescafe.
3. masukkan bahan yang diayak ke dalam adunan butter.
4. campurkan air, kacau hingga sebati.
5. bakar di dalam oven selama 45 minit di suhu 180 darjah celcius.

Cadangan Hidangan:

hidangkan bersama topping coklat. cara membuat topping ialah dengan panas kan 1 cawan minyak. kemudian, masukkan susu pekat dan koko secukup nya hingga pekat.
P/S : Buat teman-teman,mari acu cuba try test buat kek ini.Sedap.Ana teringat masakkan kek coklat moist bonda,betapa sedapnya air tangan bonda.Tidak dapat diganti.Rindu bonda selalu.

0 ulasan:

Catat Ulasan

Sejambak terima kasih, kami menghargai kata-kata tuan dan cikpuan.